Intelegerea scurtcircuitului intrerupatorului

Intelegerea scurtcircuitului intrerupatorului

Probabil ca a trebuit sa resetati un intrerupator, dar intelegeti de ce s-a declansat in primul rand? Intrerupatorul de circuit este un instrument ingenios conceput pentru a intrerupe curentii electrici atunci cand conditiile devin periculoase, iar declansarea lui prea des poate indica o problema mai mare.

Ce este un intrerupator de circuit?

Intrerupator Electriceconstructii este un dispozitiv mecanic de comutare, transporta sau intrerupe un circuit manual sau automat in conditii normale si anormale de circuit.

In conditii normale, un intrerupator de circuit poate produce, transporta sau intrerupe curenti, iar in conditii anormale, poate produce sau transporta pentru un anumit timp si intrerupe curenti. Un intrerupator de circuit este un dispozitiv electric conceput pentru a intrerupe un curent electric in cazul in care ceva nu functioneaza corect.

Acestea pot fi mici, cum ar fi intrerupatoarele individuale care se gasesc in mai multe prize, si mari, cum ar fi intrerupatoarele de circuit care se conecteaza la partile ale unei retele electrice gigantice. Casa tipica are mai multe, fie atasate la parti ale casei, fie la camere individuale. Intrerupatoarele functioneaza automat.

Atunci cand sunt indeplinite anumite conditii, acestea se declanseaza si se intrerupe alimentarea. Acestea pot fi resetate prin oprirea circuitului timp de 15-30 de secunde, apoi prin repornirea acestuia. Caracteristicile unui intrerupator de circuit sunt urmatoarele:

  • Acesta poate face sau intrerupe un circuit in conditii normale de functionare manual sau prin telecomanda.
  • In conditii anormale sau de defectiune, poate intrerupe automat circuitul.
  • Acesta poate realiza circuitul in conditii de defectiune manual sau cu ajutorul unei telecomenzi.
  • Aceste caracteristici ale unui intrerupator de circuit il fac un dispozitiv foarte util pentru comutarea si protectia intr-un sistem de alimentare.

Principiul de functionare a intrerupatoarelor

Sarcina principala a unui intrerupator de circuit este de a porni si opri circuitele electrice in conditii normale sau anormale de functionare, o data sau de mai multe ori in mod repetat. Principiul de functionare al unui intrerupator de circuit este foarte simplu. Un intrerupator de circuit tipic este format dintr-un contact fix si unul mobil, numit electrod. Aceste contacte sunt inchise in conditii normale de functionare a circuitului.

In cazul in care sistemul se defecteaza, contactele se vor deschide automat si, alternativ, aceste contacte pot fi deschise manual ori de cate ori se doreste (de exemplu, in timpul intretinerii). In conditii de defectiune a sistemului, un mecanism simplu va indeparta contactele mobile ca urmare a alimentarii bobinei de declansare si, in esenta, a deschiderii circuitului.

Ce declanseaza scurtcircuitul?

Functia intrerupatorului de circuit este, bineinteles, de a se declansa. In mod ideal, insa, ei nu ar face niciodata acest lucru, deoarece nimic nu ar merge prost cu curentul. Trei lucruri principale declanseaza circuitul: un circuit supraincarcat, un scurtcircuit sau o defectiune la pamant.

Circuitele supraincarcate sunt cele mai frecvente, ceea ce inseamna, in principiu, ca s-a incercat sa se ruleze prea multa energie prin acel circuit.

Scurtcircuitele au legatura cu firele care se ating intre ele sau se rup, iar defectiunile la sol sunt atunci cand un fir atinge firul de masa. Atunci cand aveti circuite care se misca un pic prea des, ar trebui sa fie verificate de un profesionist pentru a va asigura ca nu se intampla nimic mai grav decat un circuit supraincarcat.

Cum functioneaza liniile de camp electric?

Liniile de camp sunt caile pe care o sarcina pozitiva punctuala ar incerca sa le faca, deoarece ar fi fortata sa se deplaseze in interiorul campului; ele sunt totusi un concept imaginar fara existenta fizica, iar campul patrunde in tot spatiul intermediar dintre linii.

Liniile de camp care emana de la sarcini stationare au cateva proprietati cheie: in primul rand, ca isi au originea la sarcini pozitive si se termina la sarcini negative; in al doilea rand, ca trebuie sa intre in orice conductor bun in unghi drept si, in al treilea rand, sa nu se incruciseze sau sa se inchida niciodata in ei insisi.

Un corp conducator gol isi poarta toata sarcina pe suprafata sa exterioara. Campul este, prin urmare, zero in toate locurile din interiorul corpului.  Acesta este principiul de functionare al custii Faraday, o carcasa metalica conducatoare care isi izoleaza interiorul de efectele electrice exterioare.

Principiile electrostaticei sunt importante la proiectarea articolelor de echipamente de inalta tensiune . Exista o limita finita a intensitatii campului electric care poate fi suportata de orice mediu. Dincolo de acest punct, are loc o defectiune electrica si un arc electric provoaca fulgerare intre partile incarcate.

Aerul, de exemplu, tinde sa se arcuiasca prin goluri mici la intensitatea campului electric care depaseste 30 kV pe centimetru. Peste goluri mai mari, puterea sa de rupere este mai slaba, poate de 1 kV pe centimetru.

Cel mai vizibil eveniment natural al acestuia este fulgerul, cauzata atunci cand sarcina este separata in nori de coloanele de aer in crestere si ridica campul electric din aer la mai mult decat poate rezista. Tensiunea unui nor mare de fulgere poate fi de pana la 100 MV si are energii de descarcare de pana la 250 kWh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *